Gien San Tan

陳銀山

"Ik houd van sprankelende kleuren en humor"

Na een lange periode in Hong Kong gewerkt te hebben is multidisciplinair kunstenares Gien San Tan (陳銀山) teruggekeerd in Amsterdam. De serie schilderijen die momenteel in Culture Street geëxposeerd worden, tonen haar kenmerkende beeldtaal met felle en expressieve kleuren.

Van jongsaf aan heeft Gien San Tan (Wülfrath, 1966) zich breed georiënteerd. Tijdens haar studie architectuur aan de TU in Delft besteedde ze veel tijd aan tekenen en schilderen.
Haar voorliefde voor felle kleuren komt heel sterk tot uiting in haar schilderijen.

Foto Willeke Stolk

‘Ik haal veel inspiratie uit beelden die ik om me heen zie in de stad, in kranten en tijdschriften die ik  lees. Ik haal beelden en elementen uit hun context en plaats ze vervolgens in een nieuwe omgeving. Zo laat ik me ook inspireren door mijn eigen fantasiewereld naast dieren en mensen , die vrolijkheid, gekte en dynamiek uitstralen, evenals elementen van rust en verstildheid.’ Naast andere thema’s in haar werk zoals de strenge verstilde vrouwenfiguren die een mysterieuze uitstraling hebben, onderzoekt ze nieuwe beeldtaal. ‘Momenteel werk ik aan komische figuren en koddige  dieren, waarbij het idee is om deze beelden te versterken. Ik blijf experimenteren met mijn eigen beeldtaal, waarin felle, primaire kleuren domineren.  In mijn werk zul je nauwelijks  donkere kleuren tegenkomen. Ik hou erg van sprankeling, humor,  van felrode en okergele tinten die je terug ziet in de Oosterse cultuur. Dankzij haar eigen culturele achtergrond heeft zij een kenmerkende eigen stijl weten te ontwikkelen.’

 

Voor meer informatie kunt u terecht op:
www.giensantan.nl/paintings/
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.